Jos sinulle on tehty silmien laserleikkaus vain vähän aikaa sitten, saatat pohtia, voitko käyttää jatkossa värillisiä piilolinssejä. Leikkauksen jälkeen sinun ei enää tarvitse käyttää piilolinssejä päivittäin, mutta haluat ehkä silloin tällöin käyttää kosmeettisia eli värjättyjä piilolinssejä. Kosmeettiset linssit ovat suosittuja erityisesti syksyllä, Halloweenin aikaan. Linssejä on saatavilla myös ilman vahvuuksia, joten monet ihmiset haluavat käyttää niitä myös silmien laserleikkauksen jälkeen.

Hyvä uutinen on, että yleensä kuusi kuukautta silmien laserleikkauksen jälkeen voit käyttää värjättyjä piilolinssejä. Ennen linssien hankkimista sinun täytyy kuitenkin käydä optikolla, sillä silmäleikkaus on saattanut muuttaa silmiesi muotoa. Optikko tai silmälääkäri tutkii silmäsi ja kertoo, mitkä linssit sopivat sinulle.

Optikon tai silmälääkärin tekemä tarkastus on tärkeä, sillä jokaisen henkilön silmät ovat erilaiset ja vääränlaisten piilolinssien käyttäminen saattaa johtaa sarveiskalvon vaurioitumiseen. Värillisiin piilolinsseihin liittyy yleinen ”yksi koko sopii kaikille” -harhaluulo, mutta se ei pidä paikkaansa eikä silmien vaurioitumisen riskiä kannata ottaa.

Muista myös huolehtia kosmeettisista piilolinsseistä aivan kuten muistakin piilolinsseistä. Osta piilolinsseille sopivaa piilolinssinestettä ja säilytyskotelo. Puhdista linssit huolellisesti ennen kuin laitat ne silmiin sekä aina käytön jälkeen. Säilytä linssejä puhtaassa linssikotelossa ja vaihda kotelo sekä säilytysneste kolmen kuukauden välein.