Tooriset piilolinssit – vertaa hintoja

Tooriset piilolinssit on suunniteltu korjaamaan hajataittoisuutta eli astigmatismia.

Tooristen linssien hinnat

Hintavertailumme avulla löydät verkon halvimmat tooriset linssit helposti. Verkkokauppojen hinnat päivittyvät jatkuvasti, joten tarkista aina päivitetty hinta ennen linssien ostamista.

Markkinoilla on yhä enemmän parempia toorisia piilolinssejä käyttäjille, jotka kärsivät kuivista silmistä. Toorisia linssejä on saatavilla myös värillisinä. Ikänäkön korjaamiseen on tarjolla monitehoisia toorisia linssejä.

Miten tooriset linssit toimivat?

Astigmatismi tarkoittaa sitä, että silmän sarveiskalvo ei ole täysin symmetrisen pyöreä kuten ihmisillä, joilla on normaali näkö, vaan sillä on pitkulainen, elliptinen muoto.

Tooriset linssit korjaavat tätä sarveiskalvon virhettä epäsymmetrisellä muodollaan. Kun normaalit sfääriset linssit ovat pyöreitä, kuin leikkaus pallosta, tooriset linssit ovat kuin leikkaus donitsin sivusta. Tämä erikoinen muotoilu pitää linssit oikeassa asennossa, eivätkä ne liiku silmässä kuten normaalit piilolinssit. Linssin alaosa voi esimerkiksi olla raskaampi, jotta se pysyy alhaisemmassa asennossa.

Tooriset linssit voivat korjata sekä likinäköä että kaukotaittoisuutta hajataittoisuuden lisäksi.

Tooristen linssien hyödyt ja haitat

  • Parempi näkö käyttäjille, joilla on hajataittoisuutta
  • Kalliimmat kuin normaalit piilolinssit
  • Hieman vaikeampi asettaa paikoilleen, koska on olennaista, että linssit ovat oikeassa asennossa

Kovat ja pehmeät linssityypit

Tooristen linssien käyttö vaatii perusteellista räätälöintiä, joten on tärkeää, että hyödynnät optikon asiantuntemusta selvittääksesi minkä tyyppinen linssi sopii sinulle parhaiten. 

Kovat linssit, eli RGP-linssit (Rigid Gas Permeable) olivat aikaisemmin ainoa vaihtoehto käyttöjille, jotka tarvitsivat tooriset linssit. RGP-linssit ovat edelleen käytössä, mutta markkinoilla on myös monia pehmeitä linssejä. Saatavilla on myös pehmeitä toorisia kertakäyttölinssejä. 

Useimmat käyttäjät suosivat pehmeitä linssejä, mutta jotkut käyttävät edelleen kovia piilolinssejä, koska heistä ne istuvat parhaiten silmiin.

Tooriset kertakäyttölinssit

Suosittuja kertakäyttölinssejä ovat 1-Day Acuvue for Astigmatism ja linssin uudistettu versio 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism, joka tarjoaa entistä paremman käyttömukavuuden.

BioMedics 1 day Extra toric ja SofLens Daily Disposable for Astigmatism ovat myös paljon käytettyjä toorisia linssejä.

Focus Dailies Toric on erityisesti edullinen vaihtoehto.

Tooriset kuukausilinssit

Hajataittoisuuden korjaamiseen on tarjolla monia erilaisia kuukausilinssejä. Acuvue Oasys for Astigmatism on parhaiten myyvien linssien joukossa. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat Frequency Xcel Toric ja Proclear Toric.