Jos olet kyllästynyt pitämään silmälaseja tai huolehtimaan piilolinssien asettamisesta, poistamisesta, puhdistuksesta ja säilytyksestä, silmien laserleikkaus voi auttaa sinua pääsemään eroon laseista ja piilolinsseistä kokonaan. Laserleikkaus ei kuitenkaan ole mahdollinen alle 18-vuotiaille tai niille, jotka pelkäävät kirurgista toimenpidettä. Tällaisissa tapauksissa helpotus arkeen voi löytyä jatkuvakäyttöisistä piilolinsseistä.

Jatkuvakäyttöiset piilolinssit ovat pehmeitä piilolinssejä, joita voi pitää yhtäjaksoisesti jopa 30 päivää ilman linssien puhdistusta tai poistoa. Periaatteessa tämä tarkoittaa sitä, että sinun tarvitsee vaihtaa piilolinssit vain 12 kertaa vuodessa! Vertailun vuoksi mainittakoon, että jos käytät piilolinssejä, jotka poistetaan silmistä joka yö, sinun täytyy asettaa ja poistaa piilolinssit silmistäsi 365 kertaa vuoden aikana.

Laserleikkauksiin liittyy aina riskejä, niin myös jatkuvakäyttöisiin piilolinsseihin. Laserleikatuissa silmissä esiintyy yleensä esimerkiksi kuivumista. Jatkuvakäyttöisiä linssejä pidetään taukoamatta, ja niiden käyttöön liittyy kohonnut tulehdusten riski. Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä pidetään kuitenkin oikein käytettyinä hyvin turvallisina.

Laserleikkaukseen verrattuna jatkuvakäyttöisillä piilolinsseillä on joitakin hyötyjä. Jos näkösi muuttuu piilolinssien käytön aikana, voit helposti tarkastuttaa näkösi uudelleen ja hankkia uudet piilolinssit. Jos silmiisi kehittyy ikänäkö eli presbyopia, kuten useimmille käy 40 ikävuoden tienoilla, tarvitset jonkinlaisen lähinäköä korjaavan apuvälineen. Jatkuvakäyttöisillä linsseillä voidaan korjata sekä kauko- että lähinäköä, ja yhtäjaksoisesti käytettäviä linssejä on saatavilla myös moniteholinsseinä.