Ei ole yllättävää, että piilolinssit ovat suosittuja näköongelmista kärsivien teini-ikäisten keskuudessa. Piilolinssejä käytettäessä kukaan ei saa edes tietää sinun tarvitsevan silmälaseja. Piilolinssien käyttäjät voivat myös esimerkiksi urheilla vapaammin ilman pelkoa silmälasien rikkoutumisesta. Teini-ikäisten omasta mielestä piilolinssien paras hyöty on usein se, että niitä käyttämällä ei erotu joukosta samalla tavalla kuin silmälaseilla.

Piilolinssien hyödyt

Uudet tutkimukset ovat osoittaneet, että kovia piilolinssejä (RGP-linssit) käyttävät likinäköiset teinit hyötyvät piilolinssien käytöstä enemmän kuin vain parantuneen itsetunnon muodossa. Kovat piilolinssit nimittäin voivat suojata heidän näköään ja ehkäistä sen huononemista edelleen.

Kovien piilolinssien on havaittu ehkäisevän likinäköisyyden eli myopian kehittymistä kaikenikäisillä lapsilla, mutta tehokkaimmin ne toimivat teini-iässä. Teinit ovat usein nuorempia lapsia motivoituneempia käyttämään piilolinssejä päivittäin silmälasien sijaan.

Toinen piilolinssien käytöstä aiheutuva hyöty teini-ikäisille on se, että he voivat valita värilliset, kosmeettiset piilolinssit ja muutta niiden avulla silmiensä väriä. Tällä tavoin nuori voi vaikuttaa ulkonäköönsä enemmän. Pidä kuitenkin huoli siitä, että teini-ikäisesi hankkii piilolinssinsä laillistetulta optikolta ja että piilolasit ovat hänen reseptinsä mukaiset! Vaikka piilolinssit näyttävät hyvältä ja muistuttavat monella tapaa asustetta, ne ovat silti lääketieteellinen väline. Huonosti istuvat piilolinssit voivat vahingoittaa silmiä.

Piilolinssien ostaminen teini-ikäiselle

Ensiksi varmista, että piilolinssit sopivat teinillesi. Vaikka erilaisia linssejä on markkinoilla enemmän kuin koskaan ennen, optikon täytyy varmistaa niiden sopivuus käyttäjälle. Pyydä optikkoa näyttämään nuorelle, miten linssit asetetaan ja poistetaan ja miten niitä huolletaan. Joudut ehkä joskus muistuttamaan piilolinssien puhdistuksesta, mutta yllättävän moni nuori pitää piilolaseistaan hyvää huolta oma-aloitteisesti.

Jos optikko tarjoaa mahdollisuutta muutamien eri merkkien testaamiseen, ota tarjous vastaan! Toiset piilolasit tuntuvat mukavammilta kuin toiset, ja asiakkaan on parasta kokeilla monia vaihtoehtoja ennen kuin päättää, mitkä ovat hänelle sopivimmat.