Mökkielämässä on monia hyviä puolia, mutta puhtaus ei välttämättä lukeudu niihin. Miten pidät huolta piilolinsseistä vaelluksella tai mökillä, jos käytettävissäsi ei ole juoksevaa vettä? Soveltuvatko piilolinssit mökki- ja leiriolosuhteisiin lainkaan? Kyllä, mutta niiden käyttö edellyttää etukäteisvalmistelua.

Omat puhdistusvälineet mukaan

Jos käytät useamman viikon käyttöön tarkoitettuja, yön ajaksi silmistä poistettavia piilolinssejä, tarvitset mukaasi puhdistustarvikkeet, mutta myös välineitä käsiesi puhdistukseen ja sterilointiin.

Varmista, että sinulla on mukanasi saippuaa ja puhdasta, suodatettua vettä. Ota mukaasi myös puhtaita käsipyyhkeitä tai nenäliinoja käsien kuivaamista varten. Jos mukaan ei mahdu saippuaa ja ylimääräistä vettä, voit käyttää käsien puhdistukseen puhdistuspyyhkeitä.

Piilolinssinesteeksi sopii parhaiten monikäyttöinen neste. Jos mahdollista, ota linssinestettä tilan säästämiseksi mukaasi pienemmässä, steriilissä pullossa.

Valitse toiset piilolinssit

Jos et innostu piilolinssien puhdistamisesta mökkiolosuhteissa, voit ottaa mukaasi toisentyyppiset piilolinssit. Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä voi käyttää yötä päivää jopa 30 päivän ajan, eikä sinun tarvitse huolehtia lainkaan piilolinssien puhdistuksesta tai säilytyksestä mökkiolosuhteissa.

Jos jatkuvakäyttöiset linssit eivät sovi sinulle, kokeile päivittäin vaihdettavia kertakäyttöpiilolinssejä. Sinun täytyy edelleen puhdistaa kätesi piilolinssien asettamista varten, mutta sinun ei tarvitse kuljettaa mukanasi piilolinssien puhdistus- ja säilytystarvikkeita.

Keskustele optikkosi kanssa

Jos suunnittelet telttaretkeä tai mökkireissua etkä tiedä, mitkä piilolinssit sopivat sinulle, keskustele optikkosi kanssa. Hän osaa antaa sinulle neuvoja liittyen siihen, miten pidät kätesi ja linssisi puhtaina ja turvallisina koko matkasi ajan.